april 12, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Hoe beveilig je je huis

Het laatste waar je mee te maken wilt hebben is een inbraak in je huis. Om de kans te verminderen dat jou dat overkomt kun je uiteraard een aantal maatregelen treffen. Immers, hoe moeilijker je het de inbreker maakt, des te eerder die het hazenpad kiest. We hebben een slotenmaker in Den Haag laten kijken naar de mogelijkheden die je ter beschikking staan.

Manieren hoe er wordt ingebroken

Een inbreker zal vaak als eerst kijken wat de meest makkelijke manier is om je huis binnen te dringen. Zo is een open raam of een open deur een bonusbriefje. Een minder makkelijke manier, eentje die iets meer energie vergt, is het forceren van een slot middels een schroevendraaier. Of met nog meer grof geweld door gebruik te maken van een koevoet. Dan heb je ook de professionele manieren. Denk maar aan het verwijderen van de deurplaat met een schroevendraaier zodat het cilinderslot kapot gemaakt kan worden. Of dat het kozijn onderhanden wordt genomen door er gaatjes in te boren om op die manier een raam te openen. Nog een laatste voorbeeld is, dat er met een stukje hard plastic het slot wordt opengeduwd. Je ziet het, een hoop manieren om in te breken en wat er hier is opgenoemd is nog lang niet alles.

Hoe beveilig je je huis

Zoals eerder aangegeven. Je kunt een hoop zelf doen om de kans op inbraak te verminderen. Zo dien je deuren en ramen gesloten te houden als je weggaat of even niet in desbetreffende ruimte aanwezig bent. Gebruik hang- en sluitwerk waarbij er sprake is van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Laat een alarmsysteem installeren in het huis. Eventueel in combinatie met camera’s verschaft nog meer veiligheid. Zorg ervoor dat er s ’avonds altijd licht aan is. En indien je voor een lange tijd weg bent, laat een bewoonde indruk achter.

Verder weten hoe je je huis optimaal beveiligd? Laat je vrijblijvend voorlichten door Nood Slotenmaker.