december 3, 2023

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Huis inrichting met beton

Beton gebruiken in je huis is een trend die we al lange tijd zien. Betonlook wordt daarnaast steeds vaker verwerkt in de inrichting van een huis. Er zijn een aantal manieren om betonlook in je huis te verwerken. Met de beton cire kleuren is het mogelijk om je huis een industrieel karakter te geven. Dankzij beton wordt dit karakter nagestreefd. Beton brengt vaak donkere kleuren met zich mee zoals grijs. Hierdoor passen verschillende grijstinten bij het interieur van je huis. Het vervangen van beton ciré kan door middel van verf. Hierbij valt er te kiezen tussen kalkverf en betonlook verf.

Welke verfsoort moet je kiezen?

Als eerst kun je kiezen tussen kalkverf en betonlook verf voor in huis. Kalkverf is een milieuvriendelijke verf dat gebaseerd is op water en verf. Dankzij de kalkverf kleuren kunnen de muren, waarop het wordt aangebracht, blijven ademen. Dit zorgt ervoor dat je dankzij kalkverf minder vochtproblemen hebt in huis. Verder is kalkverf brandvertragend. Betonlook verf heeft als voordeel dat het waterafstotend is. Hierdoor kan je betonlook verf makkelijk aanbrengen in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de badkamer een industriële uitstraling te geven. Wat ook in de badkamer te gebruiken valt, is beton ciré. Beton ciré brengt ook een aantal voordelen met zich mee.

De voordelen van beton cire

Het grootste voordeel van beton ciré is dat deze waterdicht is. Hierdoor wordt beton ciré vaak gekozen voor in de badkamer. Verder is het mogelijk om beton ciré als vloer te gebruiken. In de nieuwe huizen zit vaak vloerverwarming verwerkt waardoor het belangrijk is om te bepalen welke vloer je gaat aanleggen. Niet elke vloer gaat gepaard met vloerverwarming. Beton ciré daarentegen is geschikt voor bij de vloerverwarming. Beton ciré kan zowel een drukke als rustige uitstraling hebben. De naadloze afwerking van beton ciré zorgt ervoor dat het bij ieder interieur past. De industriële look kan dankzij beton ciré worden behaald.